A birtok

  • Terület: 23,5 hektár
  • Összterület: 1440 m²
  • Kissziget nyaralóval, napozó stéggel
  • Taverna, borospince: 50 fő befogadására alkalmas
  • Szabvány méretű foci és teniszpálya
  • Nagy tó: 3,2 hektár
  • Kis tó: 0,5 hektár
  • Istálló, legelő: 6 ló számára
  • Parkerdő: 2 hektár
  • Gyümölcsös: 100 termő fából álló állomány
  • Mezőgazdasági épület: 295 m²
  • Portaépület

Térkép

Ez a 23,5 hektáron elterülő, hatalmas terület számtalan lehetőséget kínál tulajdonosa számára. Jelenlegi kialakítása pazar, emellett rengeteg lehetőséget rejt magában egyedi igényekkel és bővítési céllal rendelkezőknek. Néhány példát említve könnyen elhelyezhető egy helikopter leszálló, további vendégépületek, vagy akár több száz fős rendezvények fogadására alkalmas közösségi épületek is.

Jelenlegi kialakítása pazar, emellett bátran szabadjára engedhetik fantáziájukat az egyedi igényekkel és bővítési céllal rendelkezők.

A kapu

A birtok bejárata impozáns. Nagy, címeres, kovácsoltvas kapu és portaépület fogadja az érkezőket, mely érzékelteti, hogy nem egy hétköznapi ingatlant rejt. Egy egész hálózat részét kepéző magánút vezet innen a házhoz és a birtokon található további épületekhez a két patak által táplált tavak mentén.

Gyümölcsösök, erdő, patak

A birtok természetességét a sok zöld terület, tudatos gazdálkodással nevelt fák és növények adják. A megközelítőleg 100 gyümölcsfa, kihasználva a terület kiváló adottságait, tavasztól őszig friss gyümölccsel táplálja az itt élőket. A 2 hektáros parkerdő gyönyörű, vadregényes környezetet teremt egy sétához, olvasáshoz, piknikhez, teljes elvonuláshoz a természetbe. 

A Váli-víz patakja a Gerecse hegység karsztjaiból fakad és természetes utánpótlást, frissítést biztosít az itt található tavaknak. Ezen rendkívül kedvező adottság, nem csak kiváltja a mesterséges utánpótlást, de rendkívül tiszta és friss vizet biztosít az élővilágnak, megelőzve ezzel a mesterséges tavakból eredő örökös nehézségeket és létrehozva azt a harmóniát, ami csak személyes tapasztalás útján élhető át a területen.

Nagy tó

A birtokon lévő két tó közül a nagyobb 3,2 hektár kiterjedésű, mely közepén található az a sziget, ahol a birtok címerében is fellelhető gyönyörű fűzfa díszeleg. Mellette faház áll, hangulatos szobával, fürdővel, napozóterasszal. Itt is teljes elektromos hálózat, vízvezeték és a csatornarendszer kiépítésre került.

Homokos parti strand és egy rendezvényekre is alkalmas részben fedett stég kapott helyet a tó szélén, ahonnan jet-skivel, vízisível, wakeboardal is könnyedén lehet nekiindulni a hullámoknak. Két szökőkútrendszer található a tóban, melyek egyedi programozással, 4 métertől 20 méter magasságig terjedő alakzatokban, 60 színes izzó pompájában adnak rendkívül exkluzív élményt. A teljesség érzésének egy lépcsőzetes kialakítású led fényben úszó, óriáscsobogó adja az utolsó biztosítékot. A víz széles és állandó folyamú, tavat tápláló képével.

Kis tó

A kisebb tó fél hektáron terül el, elsősorban horgászatra, úszásra használható. Itt a kisebb egyéb és a nagyobb méretű nemes, ragadozó halakig színes, kellően koros halállomány biztosít valódi sportélményt.

A tavakat két bő vizű patak, az ismert Váli-víz és a kevésbé ismert Nagyegyházi patak birtokon történő találkozása látja el friss, oxigéndús vízzel. Így nem csak utánpótlásuk, de rendkívüli tisztaságuk és önmagát fenntartó, ragyogó ökoszisztémájuk is megoldott a természet által.

Sportpályák

A tulajdonosok és vendégeik kényelmét, tartalmas szabadidő töltését szolgálják a professzionális sportpályák: szabvány teniszpálya és kézilabda méretű füves focipálya, úgynevezett kispálya.

A teniszpálya gyakran ad helyet bajnokságoknak. Minden előírásnak megfelelnek, tökéletes talajrétegzéssel, vízelvezetéssel, locsolórendszerrel, bekerítéssel és karbantartásához szükséges eszközzel rendelkeznek. Vízigényük friss, természetes vízzel a tóból automatán biztosított.

Istálló

A lovaglás szerelmesei paradicsomi körülmények között hódolhatnak életstílusuknak, hisz a területen belül és azt övezve is változatos, intenzíven élő természetben túrázhatnak, sportolhatnak. A lovak szabadon élvezhetik 4 hektáros legelőjüket, melyhez 6 ló számára beálló, és a takarmányok, szükséges eszközök, kellékek tárolására egy 300 négyzetméteres hangár csatlakozik. Itt öltöző, fürdő, de akár még egy lovászlakás is könnyedén helyet tud kapni, melyekhez a feltételek adottak.

A természetes, mégis védett közeg ideálissá teszi a ridegtartás feltételeit, így az itt élő állatok ezen tartási formában nagyon jól érzik magukat. Rendelkezésre áll egy jelenleg kifutóként használt terület, mely szabványos méretű lováspálya létrehozását könnyedén lehetővé teszi.

Taverna és környezete

Szabadtéri és zártkörű beltéri, főépülettől jól szeparált, nagyobb társasági rendezvények számára kialakítottak egy tavernát, melynek klímája minden évszakban kiváló helyszínt biztosít a szórakozáshoz és kikapcsolódáshoz. Egy borospincéből, igazán autentikus klubhelyiségből, kiszolgáló helyiségekből és gyönyörűen megalkotott környezet összességéből épül fel. 50 fő befogadására kényelmesen alkalmas.

Manuális étellift a konyhából a panoráma teraszra, kerti sütögetők, bográcshely kialakítás, fedett terasz, kerti sakktábla, méretes zöldterület, trambulin, élő zölddel futtatott lugas is helyet kapott itt, hogy csak néhányat említsünk az együttesen varázslatos hangulatot sugárzó hely elemeiből.

A 9 és 14 celsius fok között állandósult hőmérsékletű borospince, a kandalló, a klubhelyiségbe épített projektor és hozzá tartozó hangrendszer ötvözi a patinás hangulatot a modern technika kínálta lehetőségekkel, szélesítve ezzel a hely hasznosítási lehetőségeit.
Copyright 2020 - 2022